Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nadziewane

Faszerowane słodkie ziemniaki

Składniki: 6 dużych słodkich ziemniaków ¼ szklanki soku z pomarańczy 6 łyżek masła ¼ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka brązowego cukru po szczypcie mielonego mielonego imbiru i cynamonu 1 łyżeczka tartej bułki ¼ szklanki posiekanych orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć, nakłuć w kilku miejscach widelcem. Piec przez 50 minut w piekarniku nagrzanym…

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Iwony

Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…

Jajka nadziewane sardynkami

Składniki: 8 jajek 2 małe pudełka sardynek sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej kilka rzodkiewek ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroi wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Do miseczki wyłożyć sardynki razem z sosem/ jedną sardynkę zostawić do dekoracji/, dodać żółtka i dokładnie rozetrzeć lub…