Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa z grzybami pieczone w folii z grilla

Składniki:

    • 2 ziemniaki
    • 6 grzybów
    • 1 cebula
    • 1 papryka
    • koperek
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę, podobnie paprykę. Grzyby oczyścić i pokroić w zależności od wielkości na 2 do 8 kawałków. Wszystkie składniki wymieszać, dodać łyżeczkę masła, oprószyć solą, pieprzem i siekanym koperkiem. Tak przygotowane warzywa umieścić na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, dokładnie zawinąć. Pakiety umieścić na dobrze nagrzanym grillu lub w piekarniku aż składniki zmiękną co trwa około 40 minut. Można też składniki potrawy blanszować przed ułożeniem ich na folii, czy też dodać osmażone wstępnie mięso. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *