Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złociste racuchy Sylwestra

 

Składniki:

 

  • 2 jajka
  • 1 szkl zsiadłego mleka
  • 1 szkl mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jabłka
  • tłuszcz
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • sól

Sposób wykonania:
Jajka wbić do miseczki i roztrzepać.
Wówczas dodać zsiadłe mlek, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny.
W między czasie obrać jabłka i zetrzeć na tarce, usuwając gniazda nasienne.
Przełożyć jabłka do ciasta i dokładnie wymieszać.
Z powstałego ciasta smażyć racuchu na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Przed podaniem posypać cukrem waniliowym wymieszanym z cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *