Zupa z karpia
Zupa z karpia4.50 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 2 karpie
- 2 cebule
- 2 zielone papryki
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 1 suszona papryczka
- 1 pomidor
- sól
Sposób wykonania:
Sprawione karpie pokroić w dzwonka, które oprószyć solą oraz papryką i wstawić do lodówki.
Pozostałości po rybie zalać 2 litrami wody.
Wrzucić cebulę, pomidor, paprykę oraz sól do smaku i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny.
Po tym czasie wywar przecedzić i włożyć do niego dzwonka karpia.
Trzymać na ogniu około 20 minut co jakiś czas potrząsając garnkiem aby ryba nie przywarła.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: środa, 14, listopad 2012 16:27
- Jola
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa