Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z bazylią i jarzynami

Składniki:

  • 1 seler
  • 3 marchewki
  • 1 por biała część
  • ½ kg ziemniaków
  • ½ pęczka bazylii
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 litry bulionu mięsnego
  • 4 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę i seler pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w pasterki. Cebulę i czosnek poobierać i posiekać, zeszklić na 2 łyżkach masła, dodać pokrojone warzywa, wlać bulion. Zagotować około 15-20 minut. Pomidory umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na reszcie masła. Dodać do zupy, gotować 10 minut. Na końcu dodać posiekaną bazylię.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *