Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa węgierska z kurczaka

Składniki:
• 30 dag kurczaka
• 2 łyżki oleju
• cebula
• ząbek czosnku
• pół łyżeczki papryki
• 2 łyżki ketchupu
• 75 dag ziemniaków
• zielenina

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę. Pokroić cebulę i czosnek. Na rozgrzany tłuszcz włożyć mięso, cebulę, czosnek, oprószyć papryką, lekko wszystko zrumienić. Zalać ok 1 i 1/2 litra wody, osolić, ugotować. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ketchup, przyprawić do smaku. Oddzielnie ugotowane ziemniaki pokroić w cząstki, odcedzić. Rozłożyć ziemniaki na talerze, rozlać zupę, posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *