Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa szczawiowa Łucji

Smaczna i prosta w wykonaniu zupa szczawiowa przepisu Łucji. Aby ją wykonać potrzebujesz: szczawiu, bulionu, koperku i śmietanki kremówki. 
 

Składniki:

  • 150 g szczawiu 
  • 1 ½ l bulionu
  • 3 łyżki koperku
  • 4 łyżki śmietany kremówki 
  • sól
  • pieprz
  • jajka do podania
 

Sposób wykonania:

  1. Bulion wlać do garnka i zagotować.
    Wówczas dodać przesmażony szczaw oraz koperek.
    Wymieszać i gotować około 20 minut. 
    Po tym czasie zaprawić zupę śmietanką kremówką.
    Możemy również użyć jogurtu naturalnego.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec ugotować jajka na twardo i przed podaniem włożyć cząstki jajek do każdej porcji.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *