Zupa pieczarkowa Renaty
Zupa pieczarkowa Renaty0 out of 5 based on 0 voters.
Poznaj sekret przepysznych przepisów na zupy. Tym razem przepis na zupę pieczarkową Renaty. Lista zakupów: pieczarki, marchewka, cebula i śmietana.
Składniki:
- 50 dag pieczarek
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1,5 bulionu grzybowego
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Obrana marchewkę zetrzeć na tarce,Natomiast obrana cebule posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Lekko ją zeszklić i wrzucić pieczarki.Razem przesmażyć po czym zalać całość bulionem grzybowym.Dodać marchewkę i gotować około 20 minut.Po tym czasie dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki.Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: czwartek, 04, sierpień 2016 05:12
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa