Zupa pieczarkowa Marty
Zupa pieczarkowa Marty0 out of 5 based on 0 voters.
Masz dziś ochotę na pyszną zupę pieczarkową? Wypróbuj ten przepis. Lista zakupów: pieczarki, bulion, marchewka, pietruszka i ziemniaki.
Składniki:
- 1 litr bulionu
- ½ kg pieczarek
- ½ marchewki
- ½ pietruszki
- 1 łyżka masła
- 4 ziemniaki
- 1 łyżka śmietany
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Warzywa wrzucić do garnka.Zalać je bulionem i gotować.W między czasie obrane pieczarki pokroić i przełożyć do rondelka z rozgrzanym masłem.Przesmażyć po czym przełożyć je do gotujących warzyw,Razem trzymać na ogniu do miękkości wszystkich składników.Wówczas dodać do zupy śmietanę.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: wtorek, 16, czerwiec 2015 05:54
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa