Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa Marty

Masz dziś ochotę na pyszną zupę pieczarkową? Wypróbuj ten przepis. Lista zakupów: pieczarki, bulion, marchewka, pietruszka i ziemniaki. 
 

Składniki:

  • 1 litr bulionu 
  • ½ kg pieczarek
  • ½ marchewki
  • ½ pietruszki
  • 1 łyżka masła 
  • 4 ziemniaki
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Warzywa wrzucić do garnka.
    Zalać je bulionem i gotować.
    W między czasie obrane pieczarki pokroić i przełożyć do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Przesmażyć po czym przełożyć je do gotujących warzyw,
    Razem trzymać na ogniu do miękkości wszystkich składników. 
    Wówczas dodać do zupy śmietanę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *