Zupa mleczna z płatkami owsianymi
Zupa mleczna z płatkami owsianymi4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 5 szklanek mleka
- 15 dkg płatków owsianych
- 3 szklanki wody
- sól
- 2-3 łyżki rodzynek
Sposób przyrządzenia:
Zagotować wodę , dodać płatki owsiane, doprowadzić do wrzenia, na małym płomieniu gotować około 15 minut, często mieszając. Do ugotowanych płatków dodać gorące mleko doprowadzić do wrzenia, przyprawić do smaku solą. Rodzynki namoczyć, osączyć. Zupę wyłożyć na talerze i posypać rodzynkami.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 16, marzec 2011 09:15
- Donata Karpeta
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa