Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa makaronowa z kiełbaskami i groszkiem

Składniki:

  • 350 g marchwi
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 8 małych kiełbasek cielęcych
  • 250g makaronu
  • 450 g groszku mrożonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • ½ pęczka posiekanej pietruszki

    Sposób wykonania:
    Cebule oraz marchewkę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas wlać bulion i wrzucić  kiełbaski.
    Trzymać na małym ogniu i dodać jeszcze makaron.
    Pod koniec gotowania wrzucić groszek raz kukurydzę, podgrzać.
    Na koniec doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *