Zupa-krem z pieczarek
Zupa-krem z pieczarek4.13 out of 5 based on 8 voters.
Składniki:
-
• 2 filiżanki pokrojonych świeżych pieczarek
• 1/2 łyżeczki suszonej cebuli
• szczypta suszonego czosnku
• 1/4 łyżeczki soli
• 1 1/2 filiżanki bulionu
• 1 filiżanka gęstej śmietany
Sposób wykonania :
Grzyby zalać wodą.
Wrzucić jeszcze przyprawy i gotować na dużym ogniu około 8 minut.
Po tym czasie całość zmiksować, dodając jeszcze śmietanę i ponownie postawić na ogniu aby zupa się zagrzała.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: środa, 23, listopad 2011 08:51
- Artur Rajewski
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa