Zupa kalafiorowa Lucyny
Zupa kalafiorowa Lucyny 0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis na pyszną zupę kalafiorową, zabielaną mlekiem. Do jej wykonania potrzebujesz: kalafiora, ziemniaków, bulionu, mleka.
Składniki:
- 1 l bulionu
- 1 kalafior
- 3 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek pora
- kawałek selera
- 1½ szkl mleka
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kalafiora umyć i podzielić na różyczki.Wrzucić je do garnka.Ziemniaki, marchewki i pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Dorzucić do pora.Dodać jeszcze obranego selera oraz pora.Zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.Wówczas zaprawić zupę mlekiem.Doprowadzić do wrzenia.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa kalafiorowa
- Opublikowano: czwartek, 21, listopad 2019 11:41
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa