Zupa kalafiorowa Asi
Zupa kalafiorowa Asi0 out of 5 based on 0 voters.
Kolejna propozycja na znakomitą zupę. Będziesz zaskoczony jaka dobra. Zupa kalafiorowa przepisu Asi, aby ją wykonać będziesz potrzebować; kalafiora, marchewki, pietruszki, ziół i przypraw.
Składniki:
- 1 mały kalafior
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- natka pietruszki
- 3 łyżki śmietany
- koperek
- sól morska
- pęczek szczypiorku

Sposób wykonania:
-
Umytego kalafiora podzielić na różyczki, które wrzucić do garnka.Marchewkę, pietruszkę i selera również obrać i zetrzeć na tarce.Wrzucić do kalafiora.Zalać całość 1,5 l wody.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.Wówczas dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek.Zaprawić zupę śmietaną.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa kalafiorowa
- Opublikowano: środa, 29, lipiec 2015 06:04
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa