Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa jarzynowa na ostro z pieprzem Cayenne Iwony

Składniki:

  • 1 szklanka mrożonego bobu
  • ½ kg pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 marchewka
  • 1 duży ziemniak
  • 1 mała cukinia
  • ½ szklanki mrożonego groszku
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki białego pieprzu
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
  • 6 ziarenek kolendry
  • sól
  • łyżeczka  koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki, marchewkę, cukinię umyć, obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę, włożyć obraną, pokrojoną w kostkę  cebulę, oprószyć pieprzem cayenne i cynamonem, smażyć  około 2 minuty. Dodać pokrojone warzywa, bób i zielony groszek, zalać wodą, gotować  40 minut na małym ogniu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, zagotować, przetrzeć przez sito, dodać  do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Doprawić  do smaku pieprzem i ziarenkami kolendry, gotować jeszcze przez 20 minut, doprawić solą. Doskonale smakuje z białym pieczywem.
 

Post navigation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *