Zupa cebulowa z serami
Zupa cebulowa z serami4.51 out of 5 based on 478 voters.
Składniki:
- 6 średnich cebul
- 2 kostki bulionowe
- śmietana
- 1 żółtko
- 2 łyżki masła
- ser żółty
- serek topiony
- ser pleśniak
- bułka na grzanki
- pietruszka zielona do posypania.
Sposób przyrządzenia:
Cebulę drobniutko pokroić w kosteczki, podsmażyć na maśle, aż się zaszklą i tyci zrumienią. Zalać taką cebulkę bulionem z kostek i gotować ok. 15 min, aż będzie miękka. Dodawać powoli serka potopionego i mieszać, aż do rozpuszczenia, potem dodać troszkę pleśniaka. Śmietanę i żółtko rozbełtać w szklance i wlać do gotującej się zupy. Doprawić i gotowe. Podawać gorącą i posypaną wiórkami sera żółtego(spora ilość), pietruszką i oczywiście z grzankami.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa cebulowa
- Opublikowano: środa, 26, kwiecień 2006 16:41
- Bugs z Kalisza
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa