Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa bananowa ze szczyptą cynamonu

Składniki:

  • ½ l mleka
  • 3 banany
  • ½ cytryny
  • 1 pomarańcza
  • szczypta cynamonu
  • małe op cukru waniliowego
  • garść płatków migdałowych

Sposób wykonania:
Obrane banany pokroić na plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
Następnie do rondelka wlać mleko.
Dodać cynamon oraz cukier waniliowy.
Doprowadzić do wrzenia po czym zestawić z ognia do ostygnięcia.
Wówczas dodać do niego banany oraz sok wyciśnięty z pomarańcza.
Całość dokładnie zmiksować na jednolitą konsystencję.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi zarumienionymi na suchej patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *