Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa aksamitna z kurczakiem

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka
  • 2 białka
  • 1 l bulionu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 1 plasterek szynki
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Kurczaka podzielić na kawałki, które zemleć w maszynce.
    Następnie dodać białka i dokładnie wymieszać.
    W między czasie bulion doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody.
    Ponownie zagotować i dodać mięsną masę razem z groszkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 7 minut.
    Przed podaniem dodać szynkę pokrojoną w kostkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *