Ziemniaki prowansalskie
Ziemniaki prowansalskie5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 50 g masła
- zioła prowansalskie
- przyprawa chińska
- 20 dag sera
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Ziemniaki dokładnie umyć po czym je ugotować.
Wówczas je odcedzić i pokroić w plastry.
Przełożyć je na patelni z rozgrzanym masłem i przesmażyć.
Następnie oprószyć je obficie ziołami oraz solą.
Gdy się zarumienią przełożyć je na talerze i przykryć plasterkami sera.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: piątek, 07, czerwiec 2013 08:41
- Karolina Woźna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak