Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki obsmażane z kminkiem i chili

Składniki:

  • 3 ugotowane w mundurkach duże ziemniaki
  • 2 małe strąki chili
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka nasion kminku
  • 2 łyżki oleju
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać kminek, smażyć chwilę, dodać ziemniaki i oczyszczone, pokrojone w paseczki chili, wymieszać, smażyć 5 minut. Dodać sól, sok z cytryny i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać i podawać.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *