Zielone szparagi pieczone z czosnkiem
Zielone szparagi pieczone z czosnkiem0 out of 5 based on 0 voters.
Nie wiesz jak przygotować szparagi? Wypróbuj nasz przepis na pyszne zielone szparagi pieczone z czosnkiem.
Składniki:
- 400 g szparagów
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 5 ząbków czosnku
- 1 cytryna
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Szparagi umyć.Odciąć zdrewniałe końcówki.Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wymieszać go z oliwą z oliwek.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Skropić szparagi po całości.Tak przygotowane wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: piątek, 08, maj 2020 20:08
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak