Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielone szparagi pieczone z czosnkiem

Nie wiesz jak przygotować szparagi? Wypróbuj nasz przepis na pyszne zielone szparagi pieczone z czosnkiem.
 

Składniki:

  • 400 g szparagów
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Szparagi umyć.
    Odciąć zdrewniałe końcówki.
    Następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wymieszać go z oliwą z oliwek.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Skropić szparagi po całości.
    Tak przygotowane wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *