Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zasmażana kapusta z cebulką

 

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 surowy ziemniak
  • sok z cytryny
  • kminek
  • sól

Zasmażka

  • 1 łyżka smalcu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki

 

Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować po czym podlać odrobiną wody.
Wrzucić posiekaną cebulę, kminek oraz smalec.
Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i gotować na małym ogniu.
Następnie posiekaną cebulę przesmażyć na smalcu po czym oprószyć ją mąką i rozprowadzić  płynem spod kapusty.
Powstałą zasmażkę przełożyć do kapusty i zagotować.
Na sam koniec dodać jeszcze starty ziemniak i doprawić go do smaku sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *