Składniki:
- 3 łyżki musztardy
- 1szkl. bulionu
- 1szkl. gęstej śmietany
- łyżka masła
- łyżka mąki
- łyżka sosu Worcester
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 3 dag masła 3 dag mąki 0,5 l mleka 15 dag sera twarogowego 2 żółtka sól i pieprz biały Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem. Wówczas dodać starty ser oraz żółtka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Składniki: 3 dag masła 3 dag mąki 0,5 l mleka 15 dag sera twarogowego sól i pieprz biały Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić mlekiem. Wówczas dodać starty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Składniki: 5 dag masła 8 dag mąki 1 szkl. wytrawnego szampana 4 jajka sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić szampanem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.