Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany kalafior Kornelii

Gorąco polecamy sprawdzony przepis na pyszny zapiekany kalafior. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kalafiora, mleka, parmezanu i bułki tartej.  
 

Składniki:

  • 1 duży kalafior
  • 50 g masła
  • 35 g mąki pszennej
  • 375 ml gorącego mleka
  • 80 g parmezanu
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora dokładnie umyć po czym podzielić go na pojedyncze różyczki.
    Wrzucić je do garnka i zalać osoloną wodą.
    Gotować około 20 minut do miękkości kalafiora.
    W między czasie do rondelka wrzucić masło.
    Gdy się rozgrzeje oprószyć go mąką, przesmażyć.
    Cały czas mieszając wlewać stopniowo małymi partiami mleko.
    Trzymać jeszcze chwilę, aż sos zgęstnieje.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i dodać starty ser. 
    Natomiast kalafior odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Posypać go bułką tartą po czym zalać go sosem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do  200 stopni i zapiekać około 15 minut.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *