Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z soczewicą i cebulą

Składniki:

  • 300 g soczewicy
  • łyżeczka soli
  • 3 szkl wody
  • 60 ml sosu pomidorowego
  • cebula
  • ¼ szkl ubitego brązowego cukru
  • 2 łyżki musztardy
  • ½ szkl melasy

Sposób wykonania:
Soczewicę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą po czym przełożyć ją do naczynia żaroodpornego.
Dodać do niej sos pomidorowy, wodę, sól, posiekaną cebulę, musztardę, cukier i melasę.
Całość dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni pod przykryciem na około 2 godziny.
W trakcie co jakiś czas mieszając.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *