Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z kurczaka w migdałach

Składniki:

  • 1 ½ szkl ugotowanego kurczaka pokrojonego w kostkę
  • 300 g zupy-krem z kurczaka
  • 1 szkl posiekanego selera naciowego
  • ¼ szkl posiekanej cebuli
  • ¼ szkl migdałów w płatkach
  • ½ szkl majonezu
  • ¼ szkl soku z cytryny
  • 2 łyżki pieprzu
  • sól
  • 3 jajka
  • 250 g ziemniaczanych chipsów

Sposób wykonania:
Do miski wrzucić kawałki kurczaka.
Dodać do niego posiekaną cebulę, seler, zupę, płatki migdałowe, majonez oaz sok z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie dodać ugotowane na twardo jajka drobno posiekane.
Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Wierzch posypać pokruszonymi chipsami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *