Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zaparzane kluski

 

Składniki:

 

  • 1 ½ szkl mąki
  • ½ kostki masła
  • ½ szkl wody
  • 2 jajka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Do rondelka wrzucić masło i roztopić go na małym ogniu.
Wówczas dodać wodę oraz mąkę i cały czas mieszając trzymać na ogniu do utykania jednolitej masy.
Zdjąć rondelek z ognia a gdy masa ostygnie dodać do niej jajka oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać.
Z powstałego ciasta odrywać małe kawałeczki, które wrzucać na osłony wrzątek.
Gotować kilka minut po wypłynięciu na powierzchnię.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *