Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona z boczkiem

Składniki:

  • 45 dag boczku
  • 1 kg mielonej wołowiny
  • 45 dag mielonej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 500 g ugotowanej fasoli
  • 800 g sosu pomidorowego
  • ½ szkl brązowego cukru
  • ¾ szkl ketchupu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Boczek przesmażyć  w dużym garnku, odsączając nadmiar tłuszczu.
Następnie oba rodzaje mięsa wymieszać z e sobą po czym dodać posiekaną cebulę, boczek, fasolę, sos pomidorowy, ketchup i cukier.
Całość dokładnie wymieszać i gotować około 7 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *