Wielkanocne faszerowane jaja
Wielkanocne faszerowane jaja0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszne faszerowane jajka, idealne na Wielkanocny stół. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, majonezu, pieczarek, cebuli.
Składniki:
- 6 jaj
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 4 pieczarki
- ½ cebuli
- 1 szczypiorek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do dekoracji

Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.W między czasie obrane pieczarki drobno pokroić.Obraną cebulę posiekać i razem z pieczarkami wrzucić na patenie z rozgrzaną oliwą.Razem przesmażyć po czym zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wyjąć żółtka.Rozetrzeć je widelcem i dodać do pieczarek.Dodać jeszcze musztardę oraz majonez.Następnie dodać serek śmietankowy oraz posiekany szczypiorek.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotowym farszem wypełnić białka jajek.Udekorować natką pietruszki.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: piątek, 10, kwiecień 2020 19:57
- Monia