Pyszne faszerowane jajka, idealne na Wielkanocny stół. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, majonezu, pieczarek, cebuli.
Składniki:
- 6 jaj
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 4 pieczarki
- ½ cebuli
- 1 szczypiorek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do dekoracji
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.W między czasie obrane pieczarki drobno pokroić.Obraną cebulę posiekać i razem z pieczarkami wrzucić na patenie z rozgrzaną oliwą.Razem przesmażyć po czym zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wyjąć żółtka.Rozetrzeć je widelcem i dodać do pieczarek.Dodać jeszcze musztardę oraz majonez.Następnie dodać serek śmietankowy oraz posiekany szczypiorek.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotowym farszem wypełnić białka jajek.Udekorować natką pietruszki.
Liczba porcji: 3