Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocne faszerowane jaja

Pyszne faszerowane jajka, idealne na Wielkanocny stół. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jajek, majonezu, pieczarek, cebuli. 
 

 

Składniki:

  • 6 jaj 
  • 1 opakowanie serka śmietankowego
  • 4 pieczarki
  • ½ cebuli
  • 1 szczypiorek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji
 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    W między czasie obrane pieczarki drobno pokroić.
    Obraną cebulę posiekać i razem z pieczarkami wrzucić na patenie z rozgrzaną oliwą.
    Razem przesmażyć po czym zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
    Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Delikatnie wyjąć żółtka.
    Rozetrzeć je widelcem i dodać do pieczarek.
    Dodać jeszcze musztardę oraz majonez.
    Następnie dodać serek śmietankowy oraz posiekany szczypiorek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotowym farszem wypełnić białka jajek.
    Udekorować natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *