Węgorz duszony z warzywami
Węgorz duszony z warzywami 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 kg węgorza
- marchew
- pietruszka
- kawałek selera
- 3 łyżki mąki
- 4 łyżki oleju
Sposób wykonania:
Węgorza dokładnie oczyścić i wypatroszyć.
Następnie podzielić go na mniejsze kawałki, które obtoczyć w mące po czym obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Natomiast marchew, pietruszkę i selera obrać i pokroić w słupki.
Smażyć około 7 minut i po tym czasie włożyć do warzyw węgorza.
Trzymać na ogniu razem jeszcze przez kilka minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: wtorek, 02, kwiecień 2013 05:51
- Damian Wach
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla