Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Uszka do barszczu Karoliny

Jeśli jest barszcz to muszą być i uszka. Podajemy dziś prosty przepis na ich wykonanie. Lista zakupów: suszone grzyby, mąka, jajko i cebula. 
 

Składniki:

  • 10 dag suszonych grzybów
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 cebula
  • ½  kg mąki
  • 1 jajko
  • sól
  • wrzątek ile mąka zabierze
  • łyżka oleju

Sposób wykonania:

  1. Grzyby przełożyć do rondelka, zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia obgotować je w tej samej wodzie w której się moczyły.
    W między czasie obraną cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Obgotowane grzyby odcedzić i przemielić przez maszynkę po czym wymieszać razem z cebulą.
    Dodać jeszcze namoczoną i odciśniętą z nadmiaru wody bułkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
    Natomiast na stolnice przesiać mąkę.
    Wbić do niej jajko i dodając po odrobinie wody zagniatać ciasto.
    Gotowe ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraciki.
    Na każdym rozłożyć po odrobinie farszu.
    Złożyć kwadraciki na pół, po czym zlepić ze sobą końce.
    Gotowe uszka wrzucić na wrzątek i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia na powierzchnie.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *