Udka z kurczaka Kasi
Udka z kurczaka Kasi0 out of 5 based on 0 voters.
Kolejny przepis na znakomite danie z kurczaka. Tym razem udka w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: udek z kurczaka, miodu, oleju i octu jabłkowego.
Składniki:
- ½ kg udek z kurczaka
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- ½ łyżeczki bazylii
- 1 łyżeczka imbiru mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Udka z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miski przełożyć olej, miód i ocet jabłkowy.Całość wymieszać.Wówczas dodać zioła prowansalskie, bazylię, imbir, słodką paprykę i obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić na kilka godzin do lodówki.Po tym czasie włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Udka z kuczaka
- Opublikowano: niedziela, 01, październik 2017 13:31
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany