Udka z kurczaka Judyty
Udka z kurczaka Judyty0 out of 5 based on 0 voters.
Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im soczyste udka z kurczaka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: udek z kurczaka, piwa, cebuli, czosnku oraz tymianku.
Składniki:
- 500 g udek z kurczaka
- 2 cebule
- 1 łyżka masła
- 2 szkl ciemnego piwa
- 4 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 1/4 łyżeczki tymianku
- 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Udka z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Obrane cebulę posiekać w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać liście laurowe, tymianek oraz słodką paprykę.Całość zalać piwem i doprawić do smaku solą ora pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.Po tym czasie wyjąć udka z lodówki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.Piec około 35 minut, aż kurczak ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Udka z kuczaka
- Opublikowano: czwartek, 07, kwiecień 2016 03:49
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany