Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Twarogowa pasta z ogórkiem, rzodkiewką i papryką

 

Składniki:

  •   250 g twarogu
  •   5 łyżek śmietanki
  •   cebula
  •   strąk czerwonej papryki
  •   1 marynowany ogórek
  •   5 rzodkiewek
  •   kilka kropli sosu tabasco
  •   sól

Sposób wykonania:

  1. Obrać ogórek po czym pokroić go w drobniutką kostkę.
    Paprykę oraz rzodkiewkę również pokroić w kostkę.
    Natomiast cebulę zetrzeć na tarce.
    Wówczas dodać do niej śmietanę oraz twaróg roztarty widelcem.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Do powstałej pasty dodać warzywa i przemieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz sosem tabasco.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *