Tuńczyk z grilla Natalii
Tuńczyk z grilla Natalii0 out of 5 based on 0 voters.
Dla miłośników ryb. Zbiór znakomitych przepisów. Dziś przepis na tuńczyka z grilla pomysłu Natalii. Przepis zawiera: steki z tuńczyka, oliwę z oliwek, sok z cytryny, kolendrę i czosnek.
Składniki:
- 2 steki z tuńczyka
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka kolendry
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki kminku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.Dodać kolerndrę oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić jeszcze kminek i razem wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć rybę.Odstawić na co najmniej 30 minut, aby mięso przegryzło się z przyprawami.Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie,.Grillować po kilka minut z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: poniedziałek, 07, grudzień 2015 05:49
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla