Tort z kremu tiramisu
Tort z kremu tiramisu4.61 out of 5 based on 80 voters.
Ciasto:
- 2 szkl. mąki
- 200 g masła
- 1 szkl. cukru
- 3 jajka
- ½ szkl. zsiadłego mleka
- 200 g białego sera
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- masło
-
bułka tarta
Nadzienie - opakowanie kremu tiramisu
Sposób wykonania:
-
Ser razem z masłem zmiksować po czym nie przerywając mieszania wbić kolejne żółtka i wsypywać cukier.
Następnie wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia razem z zsiadłym mlekiem.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
W między czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu.
Po upieczeniu przełożyć nim ciasto.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: sobota, 13, listopad 2010 21:45
- Marta Steć
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy