Ciasto:
- 2 szkl. mąki
- 200 g masła
- 1 szkl. cukru
- 3 jajka
- ½ szkl. zsiadłego mleka
- 200 g białego sera
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- masło
- bułka tarta
Nadzienie
- opakowanie kremu tiramisu
Sposób wykonania:
- Ser razem z masłem zmiksować po czym nie przerywając mieszania wbić kolejne żółtka i wsypywać cukier.
Następnie wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia razem z zsiadłym mlekiem.
Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
W między czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu.
Po upieczeniu przełożyć nim ciasto.