Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort z kremu tiramisu

Ciasto:

 

  • 2 szkl. mąki
  • 200 g masła
  • 1 szkl. cukru
  • 3 jajka
  • ½ szkl. zsiadłego mleka
  • 200 g białego sera
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • masło
  • bułka tarta

    Nadzienie

  • opakowanie kremu tiramisu

 

 

Sposób wykonania:

  1. Ser razem z masłem zmiksować po czym nie przerywając mieszania wbić kolejne żółtka i wsypywać cukier.
    Następnie wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia razem z zsiadłym mlekiem.
    Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
    W między czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu.
    Po upieczeniu przełożyć nim ciasto.
     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *