Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Torcik śmietanowy z marmoladą

Składniki:

  • okrągłe biszkopty
  • 2 łyżki soku z winogron
  • łyżka białego deserowego wina
  • 2 szkl. marmolady jabłkowej
  • 25 dag serka homogenizowanego
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • 3 zagęstniki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki startej czekolady
     

Sposób wykonania:

  1. Biszkopciki ułożyć na dnie formy wyłożonej folią aluminiową jeden obok drugiego.
  2. Skropić je winem oraz sokiem i rozsmarować na nich marmoladę.
  3. Następnie śmietankę ubić z dodatkiem cukru i zagęstnika, wówczas dodać serek homo i delikatnie wymieszać.
  4. Rozłożyć pianę na biszkoptach z marmoladą i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Przed podaniem posypać czekoladą.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *