Torcik serowy na zimno
Torcik serowy na zimno4.57 out of 5 based on 433 voters.
Składniki:
- 2 galaretki o smaku agrestowym
- 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym
- 3 serki homogenizowane waniliowe (500g)
- 2 brzoskwinie z puszki
- 20 dag agrestu
Sposób przyrządzenia:
Galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance wody. Ostudzić i połączyć z serkiem i obranym agrestem. Wlać do tortownicy i odstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić i połączyć z serkiem. Wlać do tortownicy, tak samo postąpić z drugą galaretką agrestową. Na trzeciej warstwie ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Ponownie wstawić do lodówki Pyszszszne! Przepis nadesłała Wioletta
- Szczegóły
- Kategoria: Sernik na zimno
- Opublikowano: niedziela, 12, listopad 2006 00:00
- Wioletta
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy