Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tilapia z brukselką

Składniki:

  • 15 dkg filetu z tilapii lub pangi
  • 10 przekrojonych na połowę oczyszczonych brukselek
  • 1 pokrojone ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka wody
  • ½ łyżeczki oliwy
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta cukru
  • szczypta pieprzu


Sposób przyrządzenia:

W rondlu wymieszać wodę z oliwą, doprowadzić do wrzenia, dodać brukselkę, gotować mieszając 2 minuty, odcedzić, osuszyć. Na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek, smażyć mieszając przez 1 minutę. Dodać pokrojony w kostkę filet z ryby, przyrumienić, dodać brukselkę, sos ostrygowy, łyżkę wody, mieszając dusić 1 minutę, dodać cukier, sól i pieprz, wymieszać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *