Tapenada Franka
Tapenada Franka0 out of 5 based on 0 voters.
Portal dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów. Dziś przepis na tapenadę pomysłu Franka. Do jej wykonania potrzebujesz: oliwek, czosnku i kaparów.
Składniki:
- 400 g zielonych oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki kaparów
- 2 filety anchois
- 6 łyżek oliwy
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Oliwki odsączyć z zalewy i wrzucić do blendera.Dodać czosnek i kapary.Razem zmiksować.Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki anchois.Wlać oliwę i ponownie zmiksować.Na koniec doprawić do smaku pieprzem.Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Przekąski
- Opublikowano: wtorek, 03, wrzesień 2019 14:54
- Monia