Szpinak z rodzynkami z czosnkiem
Szpinak z rodzynkami z czosnkiem 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- ½ kg szpinaku
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka cukru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- garść rodzynków
Sposób wykonania:
Szpinak dokładnie oczyścić po czym wrzucić go na gotującą się wodę z dodatkiem soli i cukru.
Kilka razy zamieszać po czym odcedzić szpinak.
Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć ząbki czosnku pokrojone na plasterki.
Wówczas dodać szpinak oraz rodzynki.
Dokładnie wymieszać i przełożyć na półmisek.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: wtorek, 19, luty 2013 09:24
- Olga Smyk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak