Szpinak podsmażany na maśle
Szpinak podsmażany na maśle 4.64 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:
- 500 g szpinaku
- 3 łyżki masła
- sól
Sposób wykonania:
Oczyszczony szpinak zalać 2 litrami osolonego wrzątku i gotować około 4 minut.
Po tym czasie go odcedzić i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem.
Trzymać na ogniu około 6 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą.
- Szczegóły
- Kategoria: Szpinak
- Opublikowano: czwartek, 09, czerwiec 2011 00:14
- Wiktoria Milewska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak