Szparagi zapiekane z parmezanem
Szparagi zapiekane z parmezanem 4.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 700 g szparagów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- pieprz
- ¼ szkl. startego sera parmezan
Sposób wykonania:
-
Oczyszczone szparagi skropić oliwą.
Oprószyć je do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
Wówczas przełożyć szparagi na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
Wstawić na 8 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni.
Następnie posypać szparagi starym serem i zapiekać jeszcze około 2 minut, aż ser się zezłoci.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: czwartek, 06, luty 2014 09:11
- Jola Białaś
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak