Szaszłyki z węgorza z kawałkami chleba
Szaszłyki z węgorza z kawałkami chleba 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 80 dag węgorza
- 4 kromki chleba
- 2 cebule
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Rybę oczyścić i pokroić na kawałki, które oprószyć solą.
Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb na kawałki.
Nabijać na przemian na szpadki do szaszłyków.
Posypać całość solą oraz pieprzem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut.
W trakcie pieczenia co jakiś czas obracać, aby szaszłyki równomiernie się zarumieniły.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 13, luty 2013 09:20
- Teresa Marcinkiewicz
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla