Szarlotka sypana
Szarlotka sypana 4.62 out of 5 based on 37 voters.
Składniki:
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. kaszy manny
- 1 skzl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki masła
- bułka tarta
- cukier puder
- 1,5 kg jabłek
- 1 kostka masła
-
Do maki dodać proszek do pieczenia, cukier oraz kasze.
Całość wymieszać i 1/3 wysypać dno formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Następnie rozłożyć starte na tarce jabłka i ponownie mączną mieszankę.
Wierzch posypać wiórkami masła.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Szarlotka
- Opublikowano: sobota, 13, listopad 2010 21:57
- Karol Warszawski
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy