Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sycąca zapiekanka

Składniki:

    • 6 szt. serdelków
    • 25dag. makaronu rurki
    • 2 czerwone cebule
    • 1 cukinia
    • 10 dag.keczupu
    • 3 łyżki masła

    Przygotowanie:
    Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Serdelki pokroić na kawałki i ponacinać na krzyż. Cebulę pokroić w krążki i zeszklić na 2 łyżkach masła razem z pokrojoną w kostkę cukinią. Dodać keczup, a po zagotowaniu połączyć z makaronem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, na wierzchu ułożyć parówki i zapiekać 20 minut w temp. 200 stopni.
     „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad".

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *