Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
  • 3 kiszone ogórki
  • 1 marchewka
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie kiełków lucerny
  • kilka listków Bazyli, oregano,
  • ½ pęczka zielonego koperku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę oczyścić, drobno poszatkować. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki. Ogórki pokroić w paseczki. Zioła umyć, osączyć na papierowym ręczniku, posiekać, wymieszać z oliwą. Wszystkie składniki wymieszać, wsypać kiełki lucerny, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do szklanej salaterki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *